Syystalkoot 2023

Granö 26.8. elotulet

Merivalkama 2.9. porsasjuhlat

Merikari 9.9. hämyjuhlat

Pennäs 16.9.

Tervetuloa tutustumaan saarikohteisiimme ja muihin seuran jäseniin syyskunnostusten lomassa!

Seura tarjoaa talkoolaisille ruokaa ja juomista talkoopäivänä. Omat työhanskat mukaan.

Rapujuhlat 2023

Merivalkamassa vietetään rapujuhlia 19.8.2023

Rapujuhliin jokainen tuo itse syötävät ja juotavat sekä halutessaan myös rekvisiittaa oman pöydän kattaukseen. Rapuilemaan ovat tervetulleita myös muut eväät, jos ravut eivät kiinnosta. Reippaasti siis mukaan makkaran, lihan tai jonkin muun haluamasi syötävän kanssa.

Ruska regatta 2023

Ensi viikonloppuna 19.8.2023 pidetään Ruska regatta purjehduskilpailu Merikarilla. Kipparikokous on lauantaina 10:00 ja startti(voi muuttua) klo 11:00. Olosuhteiden mukaan kilpailureitti on noin 10-30mailia.

Mikäli kiinnostusta on niin rohkeasti mukaan ja ilmoittele minulle Timo Leppä tai Olli Läntinen.

Tarvitset LYS tai Finrating luvun (kisan tasoitukset lasketaan LYS lukujen perusteella) ja tietysti roppakaupalla reipasta mieltä!

Olemme luoneet Whatsapp ryhmän jossa jaamme viime hetken tietoa osallistujille!

Saunan ja palkintojenjaon jälkeen yhteistä illanviettoa!

Veneilypäivät ja seuran 60 v juhlat 8.-9.7.2023

Viikonloppuna pidettiin Granössä TUL:n veneilypäivät ja samassa yhteydessä juhlittiin Meriseuran 60 v. taivalta. Mukana oli venekuntia Turun lisäksi Raumalta, Ukista, Luvialta ja Helsingistä.

Joukkuekilpailun lisäksi kisailtiin lentopallossa ja navigoinnissa, syötiin kalasoppaa ja illalla saunottiin. Mukana oli ilahduttava määrä nuorisoa. Vauhdikkaan päivän jälkeen pidettiin tanssit ja tunnelma oli katossa, kun TinySteps löi tahdit. Kiitos juhlijoille, järjestäjille ja keittiöhenkilökunnalle. 

puheenjohtaja Tapsa

Lipunnosto ja puheenjohtajien tervehdykset avasivat veneilypäivät
Uusi ja vanha viiri
Joukkuekilpailun voitti Merikotkien joukkue
Navigointikilpailun voitto meni Helsinkiin
Lentopalloturnauksen voitti Meriseuran joukkue
Vuoden veneilijäksi valittiin Riina Lamminkari Helsingistä
60 v juhlakahvit

Ruska Regatta 19.8.2023

9 purjevenettä kilpailutilanteessa
Kuva Pasi Ristelä

Ruska regatta järjestetään tänä vuonna lauantaina 19.8.2023. Kokoontuminen on Korkiakarilla(Merikarilla**) jo perjantaina, mutta kipparikokous pidetään lauantaina aamulla klo 9-10:00 aikoihin, jolloin sovitaan tarkemmin startti ajankohta (n 10-11:00) sekä kilpailureitti. Purjehduskilpailu on noin 25-30mailia, toki huomioiden keliolosuhteet.

Ruska regatta järjestetään yhdessä Turun Merikotkien kanssa ja toivommekin molemmista seuroista paljon osallistujia.

Kilpailu on matalankynnyksen hauskanpitoa, jossa voi kuitenkin ottaa mittaa toisista veneistä. Kilpailussa käytetään LYS tasoituksia, jotta kaiken kokoiset ja oloiset purjeveneet voivat osallistua. Mikäli sinulla ei ole LYS tai FINRATING lukua veneestäsi tiedossa, etkä tiedä mistä sitä voisi selvittää, niin voit olla yhteydessä Timo Leppään tai Olli Läntiseen (mielellään jo hyvissä ajoin).

**Keliolosuhteet voivat vaikuttaa kilpailupaikkaan. Meillä on käytössä Whatsapp ryhmä, jossa tiedotamme tarkemmin aikatauluista sekä muista tärkeistä asioista. Mikäli et ole tässä ryhmässä mutta haluaisit saada tiedot, niin ilmoita minulle tai Ollille.

Kilpailutoimikunta,

Olli Läntinen ja Timo Leppä

Purjehdusmestaruus ratkottiin 17.6.2023

Perinteinen purjehtiatapaaminen ja samalla seuran mestaruus ratkottiin viikonloppuna hyvin perinteisissä sääoloissa ☀️

Merikarilla! Aurinko möllötti pilvettömältä taivaalta ja tuuli loisti poissa olollaan. Purjehduskisa oli vähintäänkin tapahtumarikas vaikka vauhtia ei päätä huimannut. Ainakin pari venettä pääsi käymään kivillä, pari otti uusinta startin ja ikävä kyllä pari venettä myös jouduttiin hylkäämään kun reittiä ei kierretty oikein. Ja tuloksista näkee, että aika tasaista oli voittajan jälkeen. Ja kyllä kaikki lähti samaanaikaan vaikka voittajan ja viimeisen ero oli melkein tunti 😂

  1. Matti Sumiala S/Y Merilin
  2. Jussi Karlsson S/Y Nina 
  3. Elina Koivisto S/Y Namaste 
kuva Lasse Ristelä
kuva Lasse Ristelä

Iltaa vietettiin 80-luvun teemalla. Aivan loistavaa heittäytymistä ja sonnustautumisesta 80-luvun henkeen. Iso kiitos kaikille siitä! Ja jotta kasari tuntui aidolta niin ”baarista” löytyi sinistä enkeliä, ville vallatonta, ampiaista ja sivuluisua, tietysti 80-luvun musiikin tahtiin. Kasarivisassa vielä testattiin muistisopukoita ja hyvinhän ne näytti toimivan.Kiitos kaikille osallistujille!

Ps. Ruska Regatta purjehduskisa on 19.8 ja näillä näkymin kokoontuminen Merikarilla. Mikäli kiinnostusta osallistua, etkä ole aiemmin osallistunut, niin laita minulle viestiä ja lisään yhteystiedot whatsapp ryhmään.