Hallituksen kuulumisia

Veneilykesä alkaa olla lopuillaan ja telakalle on alkanut taas virrata veneitä nostoa varten. Nostokraana on huollettu ja se on valmis tehtäväänsä. Uusi mastonosturi tuli kevään aikana testattua mastojen nostotehtävissä toimivaksi ja se helpottaa merkittävästi maston käsittelyä myöskin syksyllä, kun mastoja lasketaan. Noin puolet telakalla talvehtivista aluksista on mastoveneitä. Tätä silmälläpitäen mastojen säilytyskapasiteetti tuleekin lähes kaksinkertaistumaan, kun työn alla olevat mastotelineet saadaan viimeisteltyä.

Telakoitavien veneiden lukumäärä on kasvanut kolmen viimeisen vuoden aikana n. 15 veneen vuositahtia ja toistaiseksi uusille jäseniksi pyrkiville on venepaikka löytynyt. Veneiden sijoittelussa ja telakointipaikkojen määrittelemisessä ovat korvaamattomina työkaluina ATK-pohjainen veneiden sijoittelukartta ja METKA – järjestelmä. Nämä yhdessä tarjoavat telakoinnista vastaaville reaaliaikaisen näkymän veneiden sijoitteluun ja vapaisiin telakointipaikkoihin.

Telakan lisäosan vuokrasopimus menee umpeen tämän vuoden lopussa ja neuvottelemme 10 v. jatkosopimuksesta, jolloin koko alueemme vuokrasopimus jatkuisi vuoteen 2026 asti.

Saarissa on pidetty vuosittaiset kevät- ja syystalkoot, joissa osanotto on ollut kiitettävän runsasta ja uusiakin jäseniä on uskaltautunut mukaan. Normaalien huoltorutiinien lisäksi toteutettiin mm. Granöön ja Merivalkamaan leikkimökit. Granön pistolaiturin ponttooni huolletaan talven aikana ja se palautetaan taas kevään kuluessa paikalleen.

Sisarseuramme Merikotkat lahjoitti seurallemme komean Still 525 purjeveneen. Vene on nyt telakoituna Granön rannassa ja se on tarkoitus kesäisin pitää toimintavalmiina ja rikattuna niin, että purjehtimaan lähtö on mahdollisimman yksinkertaista. Veneellä on helppo purjehtia, joten kaikki rohkeasti kokeilemaan ensi kesänä.

Virkistysjaoston järjestämät keilailu ja vesijumppa jatkuvat taas tänäkin vuonna. Seura tukee toimintaa niin, että osallistumiskustannukset pysyvät kohtuullisina. Lisätietoja saa virkistysjaostosta.

Syysterveisin Tapsa