Kevätkokous 2021 pöytäkirja

Meriseura Turku ry Pöytäkirja

Vanha Kakskerrantie 19

20900 Turku

Sääntömääräinen kevätkokous 2021

Aika: 29.4.2021 klo 18.00

Paikka: Torppamaankatu 13, 21120 Raisio, etäkokous Microsoft Teams-ohjelmalla

1 § Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus

Kokouskutsu on toimitettu sääntöjen mukaisesti 3 viikkoa ennen kokousta. Etäkokouksen vuoksi kutsut olisi pitänyt lähettää 3 viikkoa ennen kokouksen viimeistä ilmoittautumispäivää 14.4. Kutsut lähetettiin 6.4. Kokouksessa kuitenkin oli aikaisempia vuosia vastaava määrä osallistujia ja aikaa ilmoittautumiseen oli noin 2 viikkoa.

Riku Mäntymäki kirjautti eriävän mielipiteen, hän moitti kokouksen koollekutsumista ja ehdotti kokouksen siirtämistä syyskokouksen yhteyteen. Riku mainitsi myös jäsenistön olevan iäkästä, jolloin etäkokoustapa olisi epäoikeudenmukainen. Tapio Koskinen totesi kokouksen siirtämisen olevan mahdotonta, koska voimassa olevan lain mukaan kokouksen siirtäminen ei ole mahdollista yhdistyksen säännöissä määriteltyä päivää myöhemmäksi. Lisäksi Koskinen totesi, että etäkokoukseen voi osallistua myös jäsenet, jotka eivät normaalisti kokouksiin pääsisi, esimerkiksi muilla paikkakunnilla ja ulkomailla olevat jäsenet. Toni Leppä kertoi puheenvuorossaan, että halutessaan jäsen voi moittia kokouksen laillisuutta ja päätösvaltaisuutta nostamalla asiasta kanteen käräjäoikeudelle, joka tekee päätöksen kokouksen laillisuudesta.

Päätettiin jatkaa kokousta.

2 § Kokouksen järjestäytyminen

Valittiin kokouksen puheenjohtajaksi: Tapio Koskinen ja sihteeriksi Toni Leppä.

Valittiin pöytäkirjan tarkastajiksi: Reijo Malila ja Ari Louhipuro.

3 § Esityslistan hyväksyminen

Ei muutoksia esityslistaan.

4 § Kokoukseen saapuneet kirjelmät

Kokoukselle ei toimitettu kirjelmiä sääntöjen määräämässä ajassa.

5 § Esitetään vuoden 2020 toimintakertomus

Toimintakertomus esiteltiin.

6 § Esitetään vuoden 2020 tilinpäätös ja toiminnantarkastajan lausunto

Telakointimaksut vuonna 2020 olivat noin 8000€ pienemmät, kuin 2019. Syy tälle oli päätös olla laskuttamatta kesätelakointeja koronan vuoksi. Katsastumaksut olivat pienemmät kesätelakoinnin ja siitä syystä, että veneitä on katsastettu muissa seuroissa. Koskinen kävi läpi ennakkoon esitettyjen kysymysten vastaukset. Kesätelakointilaskutuksen puuttuminen selittää suurimmaksi osaksi alijäämän.

7 § Päätetään vuoden 2020 tilinpäätöksen vahvistamisesta

Päätettiin vahvistaa tilinpäätös.

8 § Päätetään vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille tilivelvollisille

Päätettiin myöntää vastuuvapaus hallitukselle ja muille tilivelvollisille.

9 § Päätetään seuran kokousten koollekutsumistavasta

Päätettiin noudattaa seuran sääntöjä.

10 § Muut esille tulevat asiat

Riku Mäntymäki kysyi seuran velvollisuudesta ilmoittaa talkootunnit Tulorekisteriin: Koskinen kertoi, että hän on selvittänyt Tulorekisteriltä asiaa seuran toiminnan kannalta. Vastauksena saatiin, että Seuran ei tarvitse ilmoittaa talkoohyvityksiä Tulorekisteriin. Asiasta ei saatu erillistä päätöstä paperille, mutta samankaltainen esimerkki on tulossa Tulorekisterin esimerkkitapauksiin.

11 § Kokouksen päättäminen

Puheenjohtaja p蒿tti kokouksen klo 18.36.

Allekirjoitukset

Olemme tarkastaneet pöytäkirjan ja todenneet sen yhtäpitäväksi kokouksen kulun kanssa.

Paikka Aika Allekirjoitus

Puheenjohtaja _______/___.___.___ ____________________________

Tapio Koskinen

Sihteeri _______/___.___.___ ____________________________

Toni Leppä

Pöytäkirjan tarkastajat _______/___.___.____ ____________________________

Ari Louhipuro

_______/___.___.____ ____________________________

Reijo Malila

Osallistujia 34 jäsentä:

Kokouspaikalla:

Tapio Koskinen

Toni Leppä

Etäkokouksessa:

Antero Aho

Esko Lahtinen

Jari Koivisto

Marjo-Riitta Koponen

Anssi Mäkinen

Riku Mäntymäki

Janne Lehtonen

Pekka Mamia

Olli-Pekka Ketonen

Hanna Leino

Jari Räsänen

Petri Aho

Tiina Aho

Juha Mäkinen

Ari Louhipuro

Pekka Silvennoinen

Anja Silvennoinen

Ari Dahlin

Mervi Dahlin

Turkka Mäkinen

Jussi Vanne

Jouko Koskelainen

Juhani Leppä

Ulla Leppä

Jack Haapa-alho

Satu Rantala

Kari Soini

Hannu Kandolin

Reijo Malila

Juha Vainikka

Juhani Leino

Hanna Leino

Kaarle Lounela ( liittyi klo 18.30 )

Korona ja Meriseuran tapahtumat 2021

Varsinais-Suomen koronasuositusten mukaan sisätiloissa tai ulkotiloissa järjestettäviin tapahtumiin voi osallistua korkeintaan 6 henkilöä. 

MST Hallitus päätti kokouksessaan 2.5.2021, että suosituksiin viitaten seura ei järjestä kevätpuolen talkoita eikä juhannusjuhlaa tänä vuonna vaan toimitaan samoin kuin viime vuonna. Talkoopäivinä paikalle voi mennä ja kevään huolto- ja kunnostustyöt toteutetaan paikalle saapuneiden toimesta. Granössä ei ole seuran puolesta juhannuksena ohjelmaa eikä tarjoilua.

MST hallitus

Sammuttimien tarkastus telakalla 1.4.2021

Suojellaksemme jäsenistöämme ja tarkastavan yrityksen työntekijöitä emme järjestä joukkotapahtumaa vaan toimimme kuten viime vuonna:

Sammuttimeen teipataan 2€ tarkastusmaksu + tunnistustiedot ja se jätetään verstasta vastapäätä olevaan hallipaikkaan. Paikka merkitään opasteella.

Pullot toimitetaan telakalle 31.3. mennessä. Tarkastuspäivänä pulloja ei oteta enää vastaan. Tarkastetut pullot voi noutaa 2.4 alkaen omaan tahtiin.

Auttakaamme myös mahdollisten karanteenilaisten pullot tarkastukseen.

Nestesammuttimessa sammutteena on vesi. Sammute jäätyy pakkasella ja tämän vuoksi nestesammutin soveltuu käytettäväksi vain lämpimissä tiloissa. Nestesammuttimet voi jättää tarkastustilaan vielä tarkastuspäivän aamuna ennen kymmentä jotteivat jäädy

Seuran 30.9 kokousten turvajärjestelyt

MASKIN KÄYTTÖ

Ohessa linkki viimeisimpään THL:n ohjeeseen: Ohje koronavirustartuntojen ehkäisemisestä yleisötilaisuuksien ja yleisten kokoontumisten yhteydessä sekä julkisten tilojen käytössä

Ohjeen mukaisesti suosittelemme maskin käyttöä. Keittiöhenkilökunta käyttää maskeja

TURVAVÄLIT

Turvaväli pystytään kokouksessa pitämään viimeaikaisilla osallistujamäärillä ja osallistujille neuvotaan turvallinen sijoittuminen kokoustilaan.

HYGIENIA

Tilassa on käsienpesumahdollisuus ja varaamme myös käsidesiä sisääntulon yhteyteen

Hallitus

https://minedu.fi/documents/1410845/22330894/Ohje+yleis%C3%B6tilaisuuksiin+yleisiin+kokoontumisiin+ja+julkisten+tilojen+k%C3%A4ytt%C3%B6%C3%B6n+21.9.2020.pdf/bef30f76-8187-9d78-1444-bb0686c8eeb6/Ohje+yleis%C3%B6tilaisuuksiin+yleisiin+kokoontumisiin+ja+julkisten+tilojen+k%C3%A4ytt%C3%B6%C3%B6n+21.9.2020.pdf?/Ohje+yleis%C3%B6tilaisuuksiin+yleisiin+kokoontumisiin+ja+julkisten+tilojen+k%C3%A4ytt%C3%B6%C3%B6n+21.9.2020.pdf

Meriseuran loppuvuoden tapahtumat

Vallitsevan koronatilanteen vuoksi seuran syyspuolen talkoissa noudatetaan samaa käytäntöä kuin keväälläkin.

Saari-isännät ovat jäsenlehdessä julkaistuina talkoopäivinä paikalla ja talkootyötä on mahdollista tehdä, kun huomioidaan valtiovallan ohjeet tartuntariskin minimoimisesta.

Yhteisruokailua ei järjestetä mutta saari-isännät huolehtivat paikalle talkoojuomia ja ruokatarvikkeita (lue grillimakkaraa) omaehtoiseen ruoanlaittoon.

Yhdistyksen kevät- ja syyskokoukset järjestetään yhtenä tapahtumana 30.09.2020, ensin kevätkokous ja sen jälkeen syyskokous. Erilliset kokouskutsut toimitetaan jäsenille.

Joulujuhlan suhteen tehdään päätöksiä koronatilanteen mukaan.

10Jorma Nurmi, Tiina Aho ja 8 muuta1 kommenttiTykkääKommentti

MST Saaritukikohdat korona-aikaan

Päivitetty 4.5.2020

Seuran saaripaikat ovat normaalisti jäsentemme käytössä. Meillä kaikilla on ”oma koti” mukana, jonne voimme vetäytyä liikkumisten välillä, liikkumista ei ole ulkona eikä saaristossa kielletty. Mahdollisuuksien mukaan pidetään veneiden välit rannassa kuitenkin normaalia suurempina. Kaikessa saaritoiminnassa pitää noudattaa valtiovallan voimassaolevia ohjeita ja rajoituksia tartuntariskin välttämiseksi. Seuraavassa MST suosituksia

Pidättäytykää saunomisesta mutta jos…. Pyritään saunomaan väljästi. Käytetään mielellään sandaaleja ja peflettejä.

WC:t, mökit, saunat, grillit, vieraskirjat. Huolehditaan, että paikat ovat käyntimme jälkeen yhtä koronavapaita kuin ne olivat paikalle tullessamme. Koskee kädensijoja, valokatkaisimia, kaukosäätimiä jne.

Talkoita ei järjestetä saarissa kevään aikana.

HUOM!Jos olet kipeä, kunnioita muiden terveyttä, äläkä tule saareen!. Koronaoireita voivat olla kuume, yskä, hengenahdistus, lihaskivut, väsymys, nuha, pahoinvointi, ripuli. Taudin yhteydessä on kuvattu myös maku- ja hajuaistin häiriöitä. Omaolopalvelusta, https://www.omaolo.fi/, saa apua oireiden arviointiin.

Lopuksi Holle Holopaista mukaillen ’Älkää kosketelko toisianne’

TUL:n veneilytiedote

TUL:n veneilypäivät Granössa 4.-5.7.2020 on peruttu koronavirustilanteen vuoksi.TUL:n jäsenseurat ovat voineet käyttää TUL:n seurojen tukikohtia. Tältä kesältä olisi kuitenkin syytä välttää vierailuja toisten seurojen saarikohteisiin koronavirustilanteen takia. Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi on suositeltu vahvasti eristäytymistä ja karanteeninomaisia olosuhteita. Lisäksi Merivartiosto suosittelee, että mökkeilyä ja veneilyä vältetään toistaiseksi.