Telakkakahvila avoinna 29.3.-28.4.2024

Sääennusteet vaihtelevat, mutta yksi on varmaa, telakkakahvilaan pääsee nauttimaan perinteisistä herkuista jo pääsiäisenä. Kahvila on avoinna klo 10-15 perjantaista maanantaihin.

Huhtikuun viikonloppuina eli 6.-28.4. kahvila on myös avoinna klo 10-15.

Tervetuloa rentoutumaan venehommien lomassa tai vaikka vain fiilistelykäynnille telakalle!

Maksut hoituvat näppärästi pankkikortilla.

Nähdään! t. virkistyksen väki

Syystalkoot 2023

Granö 26.8. elotulet

Merivalkama 2.9. porsasjuhlat

Merikari 9.9. hämyjuhlat

Pennäs 16.9.

Tervetuloa tutustumaan saarikohteisiimme ja muihin seuran jäseniin syyskunnostusten lomassa!

Seura tarjoaa talkoolaisille ruokaa ja juomista talkoopäivänä. Omat työhanskat mukaan.

Rapujuhlat 2023

Merivalkamassa vietetään rapujuhlia 19.8.2023

Rapujuhliin jokainen tuo itse syötävät ja juotavat sekä halutessaan myös rekvisiittaa oman pöydän kattaukseen. Rapuilemaan ovat tervetulleita myös muut eväät, jos ravut eivät kiinnosta. Reippaasti siis mukaan makkaran, lihan tai jonkin muun haluamasi syötävän kanssa.

Veneilypäivät ja seuran 60 v juhlat 8.-9.7.2023

Viikonloppuna pidettiin Granössä TUL:n veneilypäivät ja samassa yhteydessä juhlittiin Meriseuran 60 v. taivalta. Mukana oli venekuntia Turun lisäksi Raumalta, Ukista, Luvialta ja Helsingistä.

Joukkuekilpailun lisäksi kisailtiin lentopallossa ja navigoinnissa, syötiin kalasoppaa ja illalla saunottiin. Mukana oli ilahduttava määrä nuorisoa. Vauhdikkaan päivän jälkeen pidettiin tanssit ja tunnelma oli katossa, kun TinySteps löi tahdit. Kiitos juhlijoille, järjestäjille ja keittiöhenkilökunnalle. 

puheenjohtaja Tapsa

Lipunnosto ja puheenjohtajien tervehdykset avasivat veneilypäivät
Uusi ja vanha viiri
Joukkuekilpailun voitti Merikotkien joukkue
Navigointikilpailun voitto meni Helsinkiin
Lentopalloturnauksen voitti Meriseuran joukkue
Vuoden veneilijäksi valittiin Riina Lamminkari Helsingistä
60 v juhlakahvit

Jollakoulu Granössä 23.6.2023

Hei kaikki junnut,
joita on purjehduskärpänen puraissut tai toivoisi sellaisen pistoa! Juhannukseksi saapuu Granön rantaan purjejolla, joka toimii hyvänä lääkkeenä puraisuun.
Kiitos Turun Merikotkat ry, joka lainaa sen käyttöömme. Toinen jolla on tulossa heinäkuun lopulla.
Jos et vielä ole kokeillut, millaista purjehtiminen jollalla on, niin rohkeasti testaamaan.
Jari Koivisto on lupautunut opastamaan jollakoulun alkeita juhannusaattona aamupäivästä alkaen, päivällä pidetään tauko ja iltapäivällä jatketaan. Paikkana on hiekkaranta, jossa myös seuran jäsenten käyttöön hankittua purjehduskalustoa, Walker bay 8, MiniKit (kevytpurjevene Still 525), ja surffilauta sekä SUP-lauta.
Kaikki siis valmiina irtautumaan lahdelle tuulen kuljetettavaksi. Lasten vanhemmat mukaan lasten rinnalle oppimaan ja valvoviksi silmäpareiksi, jos vauhdikas tapahtuma kiihtyy kovaksi.
Minimivaatimuksena on uimataito ja yli 7 vuoden ikä. Toki aikuisen seurassa mahdollista ilman alaikärajaa. Still 525:llä voi vaikka koko perhe tehdä purjehduksia. Perjantaina saa opastusta myös Stillin käyttöön. Varustuksena omat pelastusliivit, mieluiten kauluksettomat purjehdus- tai jollaliivit, suosituksena tossut (jotka saavat kastua) ja lippis. Uimapuku on jollailussa hyvä näin aluksi, koska mahdollinen kastuminen kuuluu lajin luonteeseen.
Tehdään tästä yhdessä kiva aloitus ja otetaan reipasta mieltä kaikille äyskärillinen mukaan!